La PAH Baix Montseny fa tres anys

LA PAH Baix Montseny celebra aquest dimarts el seu tercer aniversari. Tres anys de lluita, de victòries i alguna derrota; però, sobretot, tres anys teixint complicitats. Vam néixer amb una primera assemblea a la Rectoria Vella, de forma, ara ho podem dir, força inconscient. Allà vam decidir reunir-nos el segon i el quart divendres de cada mes, tradició que hem mantingut tots aquests anys. Temps en el que, això sí, hem canviat el nostre punt de trobada: vam començar reunint-nos a la plaça de la Vila -sempre hem volgut estar al carrer, el nostre espai de lluita natural- i, amb el naixement de La Clau, vam optar unir-nos al projecte per teixir complicitats amb la resta de moviments socials del territori.

PAH PARCIAL3

En aquests tres anys hem aconseguit dacions en pagament i renegociacions que semblaven impossibles. Tot i que, la gran victòria que perseguim comença de zero cada setmana que arriba un nou afectat a l’assemblea: que la por canvií de bàndol. Que la ciutadania s’adoni que no són els culpables, sinó les víctimes, i que és a les nostres mans, a les de tots, revertir una situació injusta provocada per un sistema bancari criminal amb la complicitat d’unes lleis injustes. Lleis que durant aquests tres anys hem intentat canviar, sumant-nos no només a les diferents iniciatives impulsades per les PAH tant de l’estat com les catalanes, sinó també a iniciatives d’altres entitats amb qui compartim espais de lluita.

Vam participar a la recollida de signatures per la ILP espanyola que demanava un canvi en la llei hipotecària amb els tres principis fundacionals de la PAH: aturar els desnonaments, instaurar la dació en pagament retroactiva i el lloguer social. ILP que el Partit Popular va aturar.  També vam participar en la recollida de signatures de la ILP per demanar la renda bàsica i actualment participem en la promoció de la ILP catalana per l’habitatge i contra la pobresa energètica.

IMG-20150410-WA0014

A Sant Celoni -i hem intentat arribar fins on hem pogut a la resta de municipis del Baix Montseny- també hem impulsat a l’Ajuntament l’aprovació de les diferents mocions impulsades pel moviment, com l’eradicació del cobrament de la plusvàlua en els casos dels desnonaments i de les dacions en pagament o el compromís de multar els bancs que acumulin pisos buits tancats. Per ajudar al municipi a saber quins són aquests pisos, vam fer una rua marcant-ne alguns, acció que també vam aprofitar per fer-nos visibles. Que el poble es tenyís de verd amb un missatge clar: Sí que es pot!

També ens hem sumat a l’Assemblea pels Drets Socials del Baix Montseny -aprofitem per anunciar la marxa del proper 1 de maig- i hem estat presents al carrer per lluitar contra tot el que hem cregut injust, quelcom que volem seguir fent molts anys més.

Per tot això, seguim i seguirem: per vèncer els que es creuen invencibles, per retrobar els valors que tenim com a societat, per apoderar el ciutadà, per buscar alternatives sostenibles que ens permetin viure amb dignitat, per unir forces i lluites que ens afecten i anar de la mà en la defensa de l’educació, de la sanitat i del dret al treball.

Us esperem a les assemblees, al carrer, a les paradetes informatives; ens agradaria molt veure-us entre nosaltres, treballant colze a colze i aportant un granet de sorra per ensorrar tot allò que ens ha portat fins a aquí.

Contentes per la feina feta, contentes per ser-hi i per seguir lluitant.

Ens trobareu el segon i quart divendres de mes a les set de la tarda a La Clau; ens veiem al carrer!

Sí que es pot!

 IMG-20150410-WA0010
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s