La ILP

L’objectiu de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) és aconseguir que el Congrés dels Diputats aprovi una modificació de la llei hipotecària per evitar que segueixi sobreprotegint els bancs i es garanteixi el dret a l’habitatge en el context actual de crisi econòmica. És una iniciativa impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) juntament amb altres entitats socials (l’Observatori DESC, CONFAVC, UGT, CCOO, Taula Tercer Sector). Per aconseguir que es dicti aquesta mesura, ens cal aconseguir més de 500.000 signatures. El termini per aconseguir-les s’acaba el 26 de gener del 2013.

Què proposem?
1.- Dació en pagament amb efectes retroactius. Es saldaria el deute amb l’entrega de l’habitatge a l’entitat financera. Amb aquesta mesura també es beneficiaria aquelles persones a qui ja els han subhastat l’habitatge i s’han quedat amb un deute, sempre que afecti la residència habitual.
2.- Paralització dels desnonaments per tal de garantir el dret a l’habitatge quan els motius de l’impagament siguin aliens a la pròpia voluntat i quan es tracti de l’habitatge habitual.
3.- Lloguer social. L’executat tindrà dret a seguir residint en l’habitatge pagant un lloguer que mai podràs superar el 30% dels seus ingressos mensuals durant un període màxim de cinc anys.

Com es pot participar?
Pots participar de diverses maneres: recollint signatures al teu barri o lloc de treball; difonent aquesta iniciativa a d’altres persones o associacions; organitzant xerrades o debats; escrivint articles d’opinió en mitjans de comunicació; organitzant grups de recolzament al teu barri o ciutat; editant vídeos divulgatius; recolzant econòmicament aquesta iniciativa ciutadana…
On es pot trobar més informació?

Pots contactar amb nosaltres a:
ilp@afectadosporlahipoteca.com
http://www.quenotehipotequenlavida.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s