Presentació

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Habitatge

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Habitatge del Baix Montseny neix amb l’objectiu de ser un punt de trobada, ajuda mútua i acció de totes aquelles persones que estan a punt de perdre el seu habitatge i de persones sensibilitzades amb aquest problema, amb ganes de denunciar aquesta situació i lluitar per un sistema més just.
Des que va esclatar aquesta crisi financera d’un saturat sistema capitalista, ens enfrontem a una situació alarmant: una creixent onada de desnonaments, la dramàtica situació en la que es troben milers de famílies i unes administracions públiques sense voluntat política per donar resposta a aquest problema i que protegeix als bancs abans que les persones. És per això que s’han format les PAHs arreu de l’Estat, perquè no podem permetre que més famílies se sentin soles i es quedin sense casa.

 La PAH lluita per unes solucions justes, viables i que ja s’apliquen en altres països:

 Parar els desnonaments: aturant-los físicament amb la pressió social de tots i totes i garantir als afectats l’accés a la justícia gratuïta per a que cap persona es quedi sense protecció de l’habitatge.

Regular la dació en pagament: de manera que si el banc executa la hipoteca i es queda l’habitatge, el deute queda liquidat. Instant a la solució òptima que consistiria en pagar un lloguer social.

Establir mecanismes, reformes i les polítiques necessàries per protegir el dret a l’habitatge i que no es torni a repetir aquesta trista situació de negoci per uns pocs i esclavitud per altres molts. El mecanisme popular que tenim per fer-ho és portant a debat l’aprovació d’una llei reguladora de l’habitatge més justa al Congrés, per això s’ha iniciat una Iniciativa Legislativa Popular per a recollir més de 500.000 peticions.

 Com a PAH i ciutadans creiem que l’habitatge és un dret bàsic i creiem intolerable que milers de persones a tot el país estiguin a punt de ser desnonades i, ja sense casa, segueixin arrossegant un deute de per vida.

 La unió dels ciutadans és la millor manera que tenim ara per vèncer la por, les amenaces i els abusos dels bancs.

#LaPlataforma, el documental. Trailer. from #LaPlataforma SICOM.cat – Namuss on Vimeo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s